Защо наистина, е толкова важен Витамин С?

//Защо наистина, е толкова важен Витамин С?

Защо наистина, е толкова важен Витамин С?

Витамин С (аскорбинова киселина) е водоразтворим витамин , мощен антиоксидант , който не се синтезира в човешкият организъм. Хората трябва да го получават от храната. Аскорбиновата киселина е широко разпространена в природата. Съдържа се в пресните плодове и зеленчуци : лимони,портокали ,чушки ,цитруси , горски плодове и др. Шипките са един от най-богатият естествени източници на витамин С. Той помага да се предпазим от общото замърсяване на околната среда, стимулира имунитета и е от жизнено важно значение за нас.

На първо място този изключително важен витамин подобрява дейността на белите кръвни телца, които от своя страна имат функцията да откриват, разрушават и изяждат вирусите и бактериите. Белите кръвни телца на хора, които приемат витамин С в по-голямо количетво се отличават със значително по-голяма активност. Витамин С е изключително важен антиоксидант. От своя страна той усилва действието на други антиоксиданти като всеизвестните ни витамини А и Е. Може да се твърди, че тези три витамина са жизненоважни един за друг (имат синергична връзка), понеже всеки от тях има свойството да усилва и подпомага значително действието на другите два.

Витамин С е необходим за биосинтезата на колаген, Л-карнитин, и някои невротрансмитери, също  така участва в обмяната на белтъчините и въглехидратите. Колагенът е основен компонент на съединителната тъкан, която играе ключова роля в заздравяването на рани. Витамин С е важен антиоксидант  и е нужен за да се синтезират други антиоксиданти в тялото, включително алфа-токоферол и витамин Е.  Изследванията доказват, че витамин C ограничава вредните ефекти на свободните радикали чрез своята антиоксидантна активност. В допълнение към биосинтетични и антиоксидантни функции, витамин C играе важна роля в имунната функция на оргазизма и подобрява усвояването на желязото. Недостигът на витамин С причинява скорбут,който се характеризира с умора, обща слабост и нарушаване на съединителната тъкан. Аскорбиновата киселина има голямо значение за развитието на здравите клетки в организма, правилното абсорбиране на калция, нормалното развитие и възстановяване на тъканите. Тя участва и в процесите на кръвосъсирването и подсилва стените на капилярите.

Любопитни факти за витамин С:

 • Аскорбиновата киселина не е витамин за повечето животни; те го произвеждат сами. Малкото изключения от видове, които не произвеждат сами витамин С са прилепите, морските свинчета, капибарите и антропоидите (което включва маймуните и хората).
 • Той е мощен антиоксидант, който се добавя към хранителните продукти за тяхната защита от окислително увреждане.
 • Витамин С се намира във високи концентрации в имунните клетки на организма и се изчерпва доста бързо по време на инфекции, грип и простуда.

c-long

 

На помощ на всички, които искат да увеличат приема си на витамин С идва хранителната добавка на фирма Криейтфарма ЕООД,  С-Long (витамин С) – пелети с удължено действие в твърда желатинова капсула.

Хранителната добавка C-Long се препоръчва за:

 • Хора подложени на умствена и физическиа преумора в следствие на стрес.
 • При простуда и грипни състояния.
 • За поддържане на добър имунитет на организма.
 • За хора употребяващи алкохол и цигари.
 • Притежава силен антиоксидантен ефект.
 • При небалансирано хранене.
 • При психическа и физическа преумора.
 • При възрастни хора над 60 години застрашени от атеросклероза.
 • Препоръчва се на спортисти подложени на силови натоварвания.

 

Начин на употреба:

Една капсула C – Long  сутрин след хранене  е достатъчна да задоволи дневните нужди на организма от витамин C.

ПОДАРЕТЕ СИ ДОБРО ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН САМО С ЕДНА КАПСУЛА C-Long ( Vitamin C 500mg)  ДНЕВНО !

 

 

About the Author:

Leave A Comment

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.