Топ 5 билки при безсъние.Ефективни билкови комбинации

//Топ 5 билки при безсъние.Ефективни билкови комбинации

Топ 5 билки при безсъние.Ефективни билкови комбинации

jenachai1

Докато повечето хора изпитват липса на спокоен сън от време на време, безсънието се определя като честа или хронична неспособност да заспите през нощта. От всички проблеми, свързани със съня, безсънието е най-известният сред тях, а също и най-малко проученият. Ако страдате от хронично безсъние,Вие също знаете какво е да изпитвате умора, промени в настроението и главоболие на следващия ден. безсънието е глобален проблем и е изчислено, че засяга над 30% от хората в някакъв момент от живота им. Често е причинено от дисбаланс на невротрансмитери (напр. Серотонин), който регулира настроението и емоциите.

Докато конвенционалното лечение включва лекарства за сън с рецепти, които обикновено се използват от хората,съществуват и други методи, които може би ще бъдат предпочетени от тези които не желаят да използват синтетични формули. Според научните изследвания, безсънието се повлиява ефективно от билки и натурални комбинации.

ТОП 5 БИЛКИ ПРИ БЕЗСЪНИЕ:

Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

Роден в Европа, Жълтият кантарион се използва от народните лечители и билкари за лечение на рани, облекчаване на болка и предизвикване на сън. Първата употреба на растението датира от древна Гърция, където е бил използван за лечение на различни заболявания свързани с нервност. Резултати от проучвания показват, че жълтия кантарион може да помогне при балансиране на фазите на съня.

Валериана (Valeriana Officinalis)

Валерианата е билка със силен успокоителен ефект. Истористорически данни показват употребата и като лечебно растение при различни култури. Първоначално се използва от народните лечители за предизвикване на сън при пациентите им.  Валерианата е била обект на научни изследвания по отношение на нейния потенциал за лечение на безсъние. Ефектите на Валериана върху мозъка все още предстои да бъдат напълно разбрани от гледна точка на съвременната наука, но съвременните изследвания показват, че тя увеличава концентрацията на гама-аминомаслена киселина (GABA) в мозъка на човека, като по този начин намалява нивото на безпокойство – ефект, подобен на този на фармацевтичните лекарства като Ксанакс и Валиум.Резултати от ин виво проучвания предполагат, че Валериана може да се използва като ефективна естествена алтернатива на седативни лекарства от класа на бензодиазепините.

Маточина (Melissa officinalis)

Маточината е Европейска билка.За пръв път са документирани лечебните и своиства през Средновековието. Най-важните своиства на Маточината включват намаляване на стреса, както и освобождаване от тревожност, мускулни спазми, гадене, повръщане, нарушено храносмилане, общ дискомфорт и насърчаване на спокоен сън. Повечето твърдения за лечебната стойност на Маточината са свързани с нейната класификация като успокояваща билка. Резултати от проучвания показват, че маточината е най-ефективна като средство за безсъние, когато се използва в комбинация с валериана, лайка, хмел, и / или други успокояващи билки. Според едно скорошно проучване, при което страдащите от леко безсъние са получили билкова формула от Маточина и Валериана корен, изследователите открили, че симптомите са намалели съществено в сравнение с плацебо.

Хмел (Humulus lupulus)

Използва се от векове при ферментацията на бира.Счита се че хмелът има лечебни своиства и наскоро бе обект на интерес в медицинската общност. При изследване проведено през 2001 г. е установено, че когато се използва в комбинация с корен от Валериана, Хмелът намалява симптомите на тревожност.

Пасифлора (Passiflora Incarnata)

Да спиш добре,не означава само да заспиваш бързо, но и да спиш дълбоко през цялата нощ. В тази връзка, Пасифлората е полезна билка за млади и възрастни хора, които имат проблеми с поддържане на съня. Използвайки своя технологичен опит и знания за билки и природни съставки, фармацевтите от фирма Createpharma Ltd., са създали своят нов продукт Дормилек комплекс, под формата на меки желатинови капсули.

Дормилек комплекс е хранителна добавка на базата на Валериана, Пасифлора, Мелатонин и Витамин B6 (Пиридоксин хидрохлорид). Благодарение на тази специална комбинация, продукта подпомага естествената нощна почивка, за да може човек да спи добре и да се събуди освежен. Естествените растителни съставки от Валериана и Пасифлора имат релаксиращ и успокояващ ефект преди сън. Мелатонинът е вещество, което се произвежда естествено в организма и помага за поддържане на добър дневно-нощен ритъм. Витамин B6 е необходим за правилното функциониране на мозъка и подпомага тялото при производството на мелатонин.

Dormilek www

ДОРМИЛЕК КОМПЛЕКС Е ЕФЕКТИВНО И НАТУРАЛНО РЕШЕНИЕ ПРИ ТРУДНО ЗАСПИВАНЕ.

ДОРМИЛЕК КОМПЛЕКС E ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ПОД ФОРМАТА НА МЕКИ ЖЕЛАТИНОВИ КАПСУЛИ КОЯТО СЪДЪРЖА:

  • МЕЛАТОНИН 3 МГ
  • ЕКСТРАКТ ОТ ВАЛЕРИАНА 100 МГ
  • ЕКСТРАКТ ОТ ПАСИФЛОРА ИНКАРНАТА 100 МГ
  • ВИТАМИН В6 2 МГ

Не съдържа съставки от генно модифицирани организми (ГМО).

от | 2016-09-08T17:48:27+00:00 септември 8th, 2016|Категория: Статии|Tags: , , , , , , |Коментарите са изключени за Топ 5 билки при безсъние.Ефективни билкови комбинации

About the Author:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.