Пасифлора Relax

pasiflora 4

Пасифлората (Passiflora incarnata) е катерлив храст, виреещ в тропическа Америка, от южната част на Съединените щати и Мексико до Бразилия. Днес се култивира в средиземноморският регион, Съединените щати и Индия.

В пасифлората се съдържат главно флавоноиди, по-голямата част, от които С-гликозиди. Също така се съдържат в по-малки кличества фитостероли, кумаринови производни, някои захари, гликопротеини, аминокиселини и  гликозиди.

Традиционно това растение е използвано при раздразнителност, безпокойство, безсъние и нервни разстройства при млади хора. Комисията по Фитотерапия и Растителни субстанции на Германския Федерален Институт по Лекарства и SCOP са потвърдили традиционната употреба, одобрявайки растението пасифлора за използване при тревожност и безпокойство на нервна основа, случаи на раздразнителност и проблеми при заспиването. В много страни по света използването на листата от пасифлора за успокояване на напрегнати нерви е документирано преди повече от 200 г.

Любопитни факти за растението:

 • За кръстници на цветето на страстта, както още наричат пасифлората се смятат католическите мисионерите в Южна Америка.
 • Пасифлората е “открита” от испанския лекар Монардес през 1569 г., който документирал традиционните й приложения и я пренесъл в Стария свят, където бързо станала любима успокоителна напитка (под формата на билков чай).
 • В нашия регион пасифлората е все още слабо известна и застъпена като билка. Далеч по-популярни са плодовете й – под името маракуя, наподобяващи на форма едър, леко сбръчкан лимон.

 

Състав на тропическата билка:

 • Алкалоиди-алфа-аланин, апигенин, арибин, хризин, цитрусова киселина, кумарин, циклопасифлорни киселини А-D, циклопасифрозиди І-VІ, диетил малонат, едулан І, едулан ІІ, флавоноиди, глутамин, гинокардин, харман, хармалин, хармалол, хомоориентин, изоориентин, изоскафтозид, изовитексин, кемпферол, лотурин, луценин-2, лутенин-21 лутеолин, ориентин, пасикол, пасифлорин, пасифлорна киселина, пектин, фенолова киселина, фенилаланин, сапонарин, схафтозид, серотонин, ситостерол и стигмастерол.
 • гликозиди
 • флавоноиди- намалява безпокойството и тревожността.
 • естествен серотонин, който има доказан седативен ефект (и който обяснява естествените успокоителни свойства на билката)

Пасифлора Relax:

– Помага при  възбуда от нервен произход и случаи на тревожност!

– Помага в случай на безпокойство и раздразнителност!

– Притежава мек седативен ефект!

– Помага при стес и нервно напрежение!

– Помага  в случай на трудност със заспиването!

Pasiphlora www

Състав:

Всяка мека желатинова капсула Пасифлора Relax съдържа:

Екстакт от пасифлора инкарната – 275 мг.

Предназначение и дозировка:

 • Перорално приложение.
 • Благоприятно повлиява състояния на тревожност, раздразнителност, страх, безпокойство вследствие на стрес.
 • Облекчава състояния на нервност по време на менструация и менопауза.
 • Подпомага съня.

За успокояване и безпокойство: вземете 1 капсула сутрин и 1 капсула вечер с чаша вода.

При проблеми със съня: вземете 1 или 2 капсули 30 мин. преди сън с чаша вода.

Препоръчителна  доза  за дневен прием: 2 капсули.

Противопоказания:

 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
 • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
 • Да не се приема от млади хора и деца под 15 год. възраст, защото няма достатъчни данни за ефектите при тази възрастова група!
 • Да не се използва по време на бременност или период на кърмене!
 • Да не се използва в случай на алергия или свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта!
 • Да не се използват машини или моторни превозни средства за 5 часа след приема на този продукт!

 

Препоръчва се билката да избягват единствено хора, които имат проблеми с отделителната система. Подходяща е при хора с емоционални проблеми,който са подложени на ежедневен стрес, като леко успокоително средство!

 

Ако искате да успокоите нервното напрежение и стреса! Ако искате Вашите  дни си по-весели, усмихнати и хармонични, то опитайте Пасифлора Relax !

Криейтфарма ЕООД е компания разработваща хранителни добавки от най-високо качество чрез иновативни методи и с помощта на най-новите технологични похвати. Основана е през 2008 год. от Магистър фармацевти чиито опит и експертиза е в основата, на стремежа да предоставят на своите клиенти отлично качесто на достъпни цени. Вашето здраве и самочувствие са Наш приоритет!

 Здравните специалисти в основата на фирмата вярват в идеята и потенциала на хранителните довавки на базата на природни продукти и билки, чрез които може да се постигне по-добро здраве и по-щастлив живот.