5 неща, които не сте знаели, че магнезият може да направи за вашето здраве

Седем от десет от нас страдат от ниски нива на магнезий. Този мощен минерал е отговорен за над 300 различни реакции в тялото.Това го прави един от най-важните хранителни вещества, от които се нуждаете за поддържане вашето здраве.

Нуждата ни от магнезий никога не е била толкова голяма. Съвременната диета и натовареният начин на живот доведоха до драстично по-лош прием на магнезий, значително по-нисък от всички предишни поколения.

Хората може да са чували за магнезий и преди, но ползите за здравето му често се подценяват.

 Ето 5 начина, по които може да ви помогне да подобрите здравето си.

1.Подобрете съня си

Често срещан симптом на магнезиев дефицит е лошият сън. Проучванията показват, че е по-трудно да спите, когато нивата на магнезий са ниски.

Магнезият е необходим на тялото за поддържане на състояние на пълна почивка и е важен фактор за това как тялото управлява своя цикъл на сън.

Този основен минерал насърчава по-добър сън чрез стимулиране на нивата на гама-аминомаслена киселина (GABA) в мозъка. Когато нивата на GABA са ниски, мозъкът може да се забие в позиция „включено“, което затруднява отпускането.

2.Чувствайте се по-енергизирани

Възстановяването на нивата на магнезий също ще ви помогне да се почувствате по-енергични, като ниските нива са свързани с ниско производство на енергия.

Магнезият помага да създадем енергията, от която се нуждаем, като активира аденозин трифосфат (АТФ). АТФ е основната енергийна единица в тялото. Без подходящи нива на магнезий хранителните вещества не могат да се метаболизират в енергия.

3.Помага за облекчаване на мускулното напрежение и поддържа костите здрави

Като естествен релаксант, магнезият работи заедно с калция, за да помогне за регулиране на мускулното движение.

Недостатъчното количество може да доведе до натрупване на млечна киселина, оставяйки тялото отворено за мускулна умора и болезненост.

Магнезият също така стимулира активността на клетките, които са критични за образуването на кости. Костите с дефицит на магнезий са по-големи, по-крехки и податливи на фрактури.

4.Повишете настроението си

Хормоните като серотонин и мелатонин се регулират от магнезий, които са от ключово значение за повишаване на настроението ви и подпомагане на съня. Неблагоприятно, ниските нива на този важен минерал могат да ви накарат да се чувствате отпаднали и раздразнителни.

5.Подобрете здравето на кожата

Подпомагайки възстановяването и детоксикацията на нашите клетки, магнезият е наложителен за подобряване здравето на кожата.

Този минерал изхвърля тежките токсини от тялото, позволявайки възстановяването на нивата на PH в кожата, оставяйки кожата с попълнен и здрав блясък.

Може да е трудно да получите достатъчно количество магнезий само чрез диета. Особено ако следвате ограничена или специализирана диета, така че хранителните добавките са важни за оптимално поддържане на нивата на магнезий и вашето здраве!

 

магнезий
Витамин Д3 комбо
X
Add to cart