Природа

Защо трябва да приемаме хранителни добавки?

Голяма част от изследванията показват, че повечето хора получават ценна помощ за здравето си, като допълват диетата си с витамини, минерали, други хранителни вещества и билки. Това е така, поради няколко основни причини:

  • Недостатъчно приемане на пресни храни, които да доставят нужните суплементи на организма ни
  • Приемане на храни, които може да не съдържат достатъчно полезни вещества, заради начина на отглеждане на самите култури

Ако вашата диета винаги съдържа много пресни, биологично отглеждани плодове и зеленчуци, висококачествени източници на протеини и полезни за сърдечно здраве мазнини (като тези, които живеят в  студени води, дива риба и необработено маслиново масло), може да не се възползвате от добавки.

Защо да вклюичим в диетата на хранителни добавки?

ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА МОДЕРНИТЕ ТЕХНИКИ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Нарастването на индустриалното селско стопанство намали хранителната стойност на много от обичайните храни. Смяната на органичните торове със синтетични, които често съдържат само азот, фосфор и калий – дават висока реколта от големи, бързорастящи растения, които може да изглеждат красиви на щанда на производителя , но често не съдържат ключови микроелементи.

ЗАСТАРЯВАНЕ

Когато остаряваме, много от нас страдат от лошо храносмилане поради недостатъчна стомашна киселина или ниски популации от полезни микроорганизми в нашите храносмилателни пътища. Резултатът е лошо усвояване на хранителните вещества.

ЧЕСТО СПАЗВАНЕ НА ДИЕТИ

Ограничаването на приема на калории, за да отслабнете, означава също ограничаване на приема на хранителни вещества.

ЛЕКАРСТВА

Много лекарства намаляват концентрациите на витамини и / или минерали в кръвта. Например лекарствата за намаляване на холестерола могат да понижат кръвните нива на коензим Q10. Това е от жизненоважно значение за оптималната сърдечна и мускулна функция. По същия начин, обичайните лекарства, които лекуват гастроезофагиална рефлуксна болест (ГЕРБ), могат да понижат нивата на калций, хром, фолиева киселина, желязо, витамин С и други хранителни вещества.

ЗАБЪРЗАН НАЧИН НА ЖИВОТ

Дори и най-добросъвестните сред нас намират здравословното хранене по всяко време на деня, за предизвикателство. Витамини, минерали и други добавки могат да подпомогнат запълването на пропуските, причинени от не дотам оптималното хранене.

ПОЛЗАТА ЗА ВНИМАТЕЛНО ПОДБИРАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОВЕЧЕТО ХОРА ВЕЧЕ Е МНОГО ЯСНА !!!

Трябва дневният прием на витамини, минерали и билки да е определен по стратегически професионален начин.Да бъде изготвен спрямо индивидуалните нужди и изисквания на дадения човек, обстоятелствата при които той се намира и начина му на живот. Това е един от добрите ходове за постигане и поддържане на оптимално здраве!

Природата е наш съюзник!

Фирма Криейтфарма ЕООД разработва и предлага висок клас хранителни добавки, отговарящи на всички изисквания на Добрата Произвотствена Практика в България и Европейския съюз.

X
Add to cart