КАК МОГА БЪРЗО ДА ПОДСИЛЯ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА?

Току що сте се разболели от настинка или вирус? Ако е така, разбираемо е защо може да търсите статии като тази. С надеждата да намерите начин да подсилите имунната си система.. и то бързо.

В крайна сметка, кой нормален човек не иска бързо да се почувства отново като нормалното си аз? Или може просто да наддавате на години и може да сте нетърпеливи. Дали правите всичко възможно, за да продължите да поддържате имунната си система с напредване на възрастта?

Малко погрешно е да се говори за това как да се „подсили“ имунитетът. Когато става дума по-скоро за подпомагане на имунната ви система да върши работата, която вече върши.

Независимо дали мислите за това като „стимулиране“ или „подкрепа“, има някои както добри, така и лоши новини за процеса на опит за бързо подобряване на имунитета.

Лошата новина е, че не е лесно имунната система да се подсили „бързо“. Дори когато се следват най-добрите практики, като хидратиране и пълноценен сън.Няма да има голяма разлика във вашия имунен отговор за 24 часа.

Добрата новина обаче е, че практики като горните отдавна са силно свързани с по-добро имунно здраве. Така че те абсолютно си заслужават! Дори ако е вярно, че трябва да планирате предварително и да мислите повече за седмици и месеци, отколкото за дни, когато става въпрос за опити за „бързо“ подобряване на имунната ви система.

Какво не трябва да правите, за да се опитате да засилите имунната ви системa?

Едно нещо, което със сигурност бихме ви посъветвали да не правите, е просто да се втурнете към най-близкия магазин за здравословни храни или аптека. След това да вземете от всичко, което сте чули, че е „суперхрана“ или имунен стимулатор. И след това да започнете да приемате всичко веднага.

Дори в най-добрия случай това няма да е точно подреден или целенасочен режим на хранене. А в по-лош сценарий може само да дадете парите си – или дори да излагате на риск да навредите на тялото си.

Разбира се, тези много обсъждани „суперхрани“ – като гъби, джинджифил и куркума – могат да играят важна роля в поддържането на вашето имунно здраве. Но ако прекалите с даден продукт, който иначе би могъл да помогне за подобряване на имунната система, тялото ви вероятно ще се опита да го изхвърли, за да предотврати потенциално токсичен дисбаланс.

Така че, ако не сте малко по-координирани с приема си на „подсилващи имунитета“ храни и добавки, тялото ви може да не абсорбира много от „добрите неща“, които се опитвате да вкарате там. И може да откриете, че диетата ви все още не съдържа определени важни витамини и хранителни вещества.

Вместо това вземете по-целенасочения подход

Сега не казваме, че не трябва да обръщате голямо внимание на храните, които могат да играят роля в поддържането на вашето имунно здраве.

Коренът от куркума, например, съдържа съединение известно като куркумин. Установено, че потенциално билката има силни противовъзпалителни свойства за огранизма. Има и доста видове полезни гъби. Те са свързани с подобрено имунно здраве и мозъчна финкция. Гъби като рейши и лъвска грива например. Други опции, които са приветствани като „суперхрани“ за имунната система, включват – кокосово масло, спанак, чесън, витамин С, витамин Д3,цинк и цитрусови плодове.

И както споменахме по-горе, има различни недиетични неща, които можете да направите, независимо дали в момента се чувствате зле или не. Така ще дадете шанс на имунната си система да се бори. Те включват гореспоменатите сън и хидратация, както и получаване на добро ниво на упражнения и минимизиране на ежедневния ви стрес.

Имайте предвид, например, че се смята, че повишеният стрес потиска имунната система и повишава шансовете да се разболеете.

„Старите начини“ ли са най-добрите? Изглежда че ДА!

Оказва се, че най-добрите начини за подобряване на имунитета „бързо“ са почти същите като най-добрите начини да го направите бавно. Именно като се грижите да сте сигурни, че имате здравословна и балансирана диета, пиете достатъчно вода, получавате достатъчно сън и поддържане на ниски нива на стрес.

И, разбира се, не на последно място допринасят със своята роля хранителните добавки. Нашите собствени продукти разработени от фармацевтите в Криейтфарма могат да допринесат в допълването на начин на живот, насочен към възможно най-доброто имунно здраве. Те включват продукти като C-Long-витамин С 500 мг и Витамин Д3 комбо цинк+селен+магнезии.

Бихте ли искали да научите повече за това как нашите собствени продукти могат да подкрепят вашата цел за натурално стимулиране на имунитета? Ако е така, винаги сте добре дошли да се свържете с екипа на Криейтфарма с всякакви въпроси. Що се отнася до по-нататъшното четене, не забравяйте да разгледате другите статии в блога ни. Там ще намерите много любопитна и полезна информация.

 

X
Add to cart