Валериана –билката с доказан ефект

Валериана (Valeriana offcinalis), наричана още дилянка, e многогодишно тревисто растение от семейство Двусемеделни. Листата са бледорозови, плодът наподобява яйцевидно орехче, коренището е дебело и късо, а цветовете са бели и лилави и са събрани в щитовидни съцветия. Периодът на цъфтеж е в началото на пролетта, до средата на лятото. За лечебни цели се използва коренището на билката.

Валериана действа успокоително при безсъние, като има умерен сънотворен ефект. Растението се използва при нервна възбуда, и нервна психическа преумора, неврози, нервно сърцебиене. Дилянката има така наречения уравновесяващ ефект – при възбудено състояние на нервната система, билката засилва задръжните процеси в главния мозък, а при умора помага да се мобилизира нервната система. Билката отслабва спазмите на гладката мускулатура и регулира дейността на сърцето. Използва се като помощно средство при климактерични нервни нарушения, мигрена, истерия. Също така се употребява в начален стадии на хипертонична болест, при спазми на стомашно – чревния тракт и др. Успокоява остра възбуда в резултат на психически травми. Помага при хронично нарушение на коронарното кръвообръщение ,хипертония първа степен, успокоява пулса. Билката подсилва действието на анксиолитиците, хипнотиците, морфиномиметиците и алкохола. Това трябва да се вземе под внимание при употребата и.

Любопитен факт: Валериана се използва като лечебно растение от древни времена, а най-ранни данни има от Древна Гърция и Древен Рим!

 

Валериана е една от основните съставки на продукта Дормилек комплекс. Другите компоненти са мелатонин, екстракт от пасифлора и витамин В6. Този продукт комбинира в себе си добре познати съставки, за получаването на една мощна натурална формула.

Дормилек комплекс – Мощна комбинация от мелатонин,валериана,пасифлора и витамин Б6 за по-добро качество и продължителност на съня!

Подпомага заспиването бързо и лесно!

Подпомага за преодоляване на ежедневния стрес и тревожност, събуждайки се на следващият ден отпочинали и свежи!

Подходящ за хора работещи на смени!

Това НЕ Е лекарство и НЕ може да привикнете към него!

X
Add to cart