Аскорбинова киселина и киселинността в човешкия организъм

Прави ли приема на аскорбинова киселина(витамин С) средата в човешкия организъм по-кисела?

Витамин С водно разтворим витамин и мощен антиоксидант. Необходим е при лечение на рани, образуване на колаген и поддържане на зъбите и костите здрави. Действа като антиоксидант, помага за ограничаване на клетъчно увреждане от вредни вещества, наречени свободни радикали. Мъжете се нуждаят най-малко от 90 милиграма на ден, а жените най-малко от 75 милиграма дневно. Опасения относно повишаване на киселинността на организма, не трябва да има при прием на препоръчваната доза витамин C.

Този витамин не променя киселинните нива на организма

Витамин С е известен също като аскорбинова киселина и се счита за слаба киселина. Това не означава, че прави тялото ви по-кисело. В действителност, богатите на Витамин С храни, като цитрусовите плодове, се считат за алкализиращи храни. Тялото приема киселини и ги преработва в алкален краен продукт.

Храни и Киселинност на тялото

Според класическа статия, публикувана в американския вестник American Journal of Public Health, храните няма да променят нивата на кръвната киселинност, освен в случай на сериозно заболяване. Вашето тяло е проектирано внимателно да регулира нивата на киселинност. Един от начините да го направи , е чрез контролиране ритъма на дишането. Ако кръвта е с леко завишена киселинност, трябва да започнете да дишате малко по-учестено ( практикуване на някакъв вид спорт ), за да се отстрани повече въглероден диоксид от кръвта, което води до намаляване на киселинността на кръвта.

Храни и Киселинност на урината

Докато киселинните храни, не правят кръвта ви по-кисела, те могат да направят урината ви по-кисела. Всеки излишък киселина, образувана от хранатата, която ядем се елиминира чрез бъбреците в урината, което е друг начин тялото ви да поддържа правилното ниво на кръвната киселинност.

Витамин С, което получавате от храните не може да има този ефект, тъй като повечето плодове и зеленчуци са алкално- образуващи отколкото киселинно-образуващи. Що се отнася до хранителните добавки, ще трябва да се консумират много големи количества от тях, за да има ефект върху нивата на киселинност в тялото ви. Не е възможно, витамин С да предизвика киселинност на тялото ви ,ако се приема в препоръчаната от лекар дозировка.

C-Long ( Vitamin C 500mg)

Една капсула C-Long ( Витамин С 500 мг ) е достатъчна за целия ден !

Препоръчва се за:

  •  Хора подложени на стрес
  •  Увеличаване съпротивителните сили на организма при простуда и грип
  •  За поддържане на естествения имунитет на организма
  •  За хора употребяващи алкохол и цигари
  •  Силен антиоксидант
  •  При небалансирано хранене
  •  При психическа и физическа преумора
  •  При възрастни хора над 60 години застрашени от атеросклероза
  •  Препоръчва се на спортисти подложени на силови натоварвани

Една капсула C-Long ( Витамин С 500 мг) приета сутрин след хранене , е достатъчна да задоволи дневните нужди на организма. Капсулата с удължено действие, благоприятства равномерното разпределение на Витамина през целия ден !

X
Add to cart